ארוחת צהריים

ארוחת צהריים

 

עוד ארוחת צהרים קלילה ומכילה שילוב של דגן, קטניה והרבה ירקות. סלט ירקות עם גמבה, מלפפון, גזר וקולורבי. מניפות זוקיני בתנור, את הזוקיני חוצים לאורך ואז כל חצי פורסים לאורך, ולא עד הקצה, כך שנוצרת מניפה, את המניפות נניח בתבנית עם נייר אפייה, נזליף מעל מעט שמן זית ונפזר מלח מתובל (אני משתמשת במלח מתובל מהתבלינים של אילת, אך אפשר לפזר מלח הימאליה עם טימין וצ’ילי אדום יבש). נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ונאפה עד הזהבה. קציצות עדשים שחורות, מנגולד וחציל קלוי: נקלה 1 חציל על האש, נקלף את הקליפה ונסנן מנוזלים, נקרר בצד. את העדשים השחורות אני משרה ללילה וחולטת חליטה קצרה במים רותחים עם מלח, ל5 דק. מסננת היטב. היטב! במחבת מקפיצה גבעולי סלרי קצוצים, רבע כרוב לבן קצוץ, חבילת מנגולד קצוצה. עד לאידוי כל הנוזלים ואז בקערה מערבבת את העדשים עם הירקות, מוסיפה חופן כוסברה ופטרוזילה קצוצים, טוחנת בפולסים עם בלנדר מוט, לא למרקם חלק אלא רק לאיחוד קל של המרכיבים. לתוך התערובת מוסיפה, מלח, פלפל שחור, כפית כמון טחון, כפית זרעי כוסברה טחונים. חצי כוס קמח עדשים וחצי כוס שיבולת שועל דקה ללא גלוטן. ורבע כוס צנובר קלוי. 3 כפות שמן