אנטיפסטי ברוטב מושלם

צלחת צבעונית ויפהפייה של ירקות אפויים ומושלמים, מזוגגים ברוטב ליים-חרדל, בת לוויה מושלמת לבראנצ’ים ולכריכים לדורותיהם. וכמובן שאפשר לגוון עם כרובית, שעועית ירוקה חלוטה וכל ירק אחר שאוהבים.

אנטיפסטי ירקות

החומרים:

  • חציל בלאדי בינוני
  • פלפלים אדומים
  • זוקיני קטנים ומוצקים
  • בטטות גדולות
  • שמן זית להברשה

לרוטב:

  • מיץ מ-2 ליים/לימון
  • כפית חרדל דיז’ון
  • חצי כפית מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

 

אפשר לגוון עם כל ירק שאוהבים (צילום: מאשה)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • פורסים את הירקות כמו שאוהבים – לפרוסות, לעיגולים, או לכוכבים
  • משמנים 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה במעט שמן זית,
    ועורכים את הירקות בצמוד זה לזה אך לא בצפיפות, מברישים בזמן זית.
  • אופים להשחמה, אפשר במקביל על תוכנית טורבו.
  • להכנת הרוטב, מערבבים מיץ ליים  וכפית חרדל עם מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • כשהירקות מוכנים מניחים להם להצטנן
  • ולאחר מכן עורכים אותם בכלי הגשה ומוזגים עליהם את הרוטב שהכנו מראש.

בתיאבון!