צלחת צבעונית ויפהפייה של ירקות אפויים ומושלמים, מזוגגים ברוטב ליים-חרדל, בת לוויה מושלמת לבראנצ’ים ולכריכים לדורותיהם. וכמובן שאפשר לגוון עם כרובית, שעועית ירוקה חלוטה וכל ירק אחר שאוהבים.
אנטיפסטי ירקות
החומרים:
- חציל בלאדי בינוני
- פלפלים אדומים
- זוקיני קטנים ומוצקים
- בטטות גדולות
- שמן זית להברשה
לרוטב:
- מיץ מ-2 ליים/לימון
- כפית חרדל דיז’ון
- חצי כפית מלח ים
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פורסים את הירקות כמו שאוהבים – לפרוסות, לעיגולים, או לכוכבים
- משמנים 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה במעט שמן זית,
ועורכים את הירקות בצמוד זה לזה אך לא בצפיפות, מברישים בזמן זית. - אופים להשחמה, אפשר במקביל על תוכנית טורבו.
- להכנת הרוטב, מערבבים מיץ ליים וכפית חרדל עם מלח ים ופלפל שחור גרוס
- כשהירקות מוכנים מניחים להם להצטנן
- ולאחר מכן עורכים אותם בכלי הגשה ומוזגים עליהם את הרוטב שהכנו מראש.
בתיאבון!