אורז בריאני
מנה שמסתתרת בה ארוחה שלמה
חומרים:
ל- 5-3 סועדים
500 גרם אורז בסמטי
1/2 כוס שמן קנולה
1.1/2 כוס כרוב לבן קצוץ
2 גזרים, קצוצים דק
1/2 כוס אפונה
1/2 כוס בוטנים קצוצים
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
1 ליטר מים
תבלינים:
1 כף כורכום
1 כפית גרגרי הל
1/2 כפית כמון טחןן
1 כפית זרעי כמון
1 כפית כוסברה יבשה
1 כפית גרגרי חילבה
1 כפית מלח
1 כוס כוסברה טריה קצוצה דק
1/2 כוס פטרוזליה טריה קצוצה דק
1 כוס נענע טריה עלים
להגשה:
חצאי בוטנים
כוסברה ונענע רק עלים
אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים שמן בלהבה גדולה. מוסיפים כרוב, פלפל חריף ומטגנים כ-10 דקות, עד הזהבה.
2. מוסיפים אורז, בוטנים ותבלינים ומערבבים היטב כדקה עד שהאורז מתחמם והתבלינים מתפצחים ומעלים ארומה.
3. יוצקים ליטר מים, מוסיפים אפונה, גזר וכוס כוסברה ופטרוזליה וחלק מעלי הנענע, ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
4. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל בוטנים, עלי נענע וכוסברה קצוצה.
5.ניתן להגיש עם לימון בצד.
בוטנים הם מקור טוב לחלבון, חומצות שומן (בעיקר חד בלתי רווי), אומגה 3, ויטמין e, המון סיבים ומגוון ויטמינים ומינרלים חשובים.
בתאבון
חשוב לציין!
בוטנים מכילים שני סוגי חלבון שחלק מהאנשים אלרגיים אליהם, מה שעלול להוביל לתגובה אלרגית .
ניתן להחליף את הבוטנים בקשיו ושקדים
🕉🕉🕉 רלי טרשל