תבשיל שעועית
“תמיד אפשר להוסיף עוד מים לשעועית”
תבשיל שעועית מתכון:
החומרים:
1 כוס כרוב סגול קצוץ דק
1פלפל צ׳ילי
1כפית ג׳ינג׳ר מגורד
2 כוסות עגבניות מרוסקות גס
1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות
2 כוסות תרד
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת במים ומסוננת
2 כוסות שעועית אדומה מבושלת במים ומסוננת
חצי כפית כורכום
כפית זרעי שומר
1.5 כפיות כמון
חצי כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אספדיטה
אופן ההכנה:
מטגנים את הכרוב עד להשחמה קלה , מוסיפים את הצ’ילי והג׳ינג׳ר, אחרי כחצי דקה מוסיפים את כל שאר התבלינים מחכים שהארומה עולה, מוסיפים מעט מים עד שנוצרת משחה די סמיכה, מוסיפים את העגבניות ואת כל השעועית, מבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כעשר דקות מורידים את המכסה ומוסיפים את הכוסברה והתרד (ניתן להחליף בפטרוזיליה) מוסיפים מלח לפי הטעם, סוחטים מיץ מחצי לימון ומכבים את האש.
ערך תזונתי:
לשעועית זנים רבים, בארץ ניתן להשיג: שעועית אדומה, שחורה, לימה, מנומרת, לבנה ועוד.
הערכים התזונתיים של סוגי השעועיות היבשים דומים, אך השעועית הלבנה עולה על אחיותיה, בכמויות הסידן והברזל
חשוב להבדיל בין סוגי השעועית היבשים לבין השעועית הירוקה והצהובה הטריות, הן שייכות למשפחת הירקות
השעועית, מכילה כמות גדולה ואיכותית של חלבון .אבני הבניין של חלבון נקראות חומצות אמינו, והרכב מאוזן שלהן הוא אחד הקריטריונים לחלבון איכותי. השעועית עשירה בחומצות אמינו בעיקר בליזין,
מקובל לחשוב כי יש לשלב דגן וקטנייה באותה ארוחה כדי לקבל ‘חלבון מלא’ (אותו חלבון המצוי במזונות מעולם החי). כיום ידוע שאין צורך לשלב דגן וקטנייה באותה ארוחה, אלא מספיק לצרוך קטניות ודגנים באותו היום כדי ליהנות מחלבון איכותי.
השעועית (במיוחד הלבנה) עשירה במיוחד בסידן, ורכיבי תזונה נוספים הנודעים בחשיבותם לבריאות העצם, ביניהם: אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן.
כדאי לדעת:
רבים נרתעים מלבשל שעועית בגלל החשש מגזים לאחר האכילה, השרייה ממושכת 12-24 שעות, (במהלכה יש להחליף את המים 2-3 פעמים)מונעת את התופעה.
החליפו את מי הבישול לאחר הרתיחה הראשונה: מומלץ לסלק את הקצף הלבן שצף על גבי המים.
מומלץ לתבל בתבלינים הידועים בהשפעתם המפחיתה גזים, לדוגמא: כמון, שומר, אניס, קינמון, ג’ינג’ר, פיסת אצת קומבו
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️
https://www.bali-thali.com/orders