פוניו

פוניו

הפעם בחרתי לכתוב לכם על הפוניו פאר אלוהי שנמצא בבריאה, זהו זרע זעיר ועתיק שערכיו התזונתיים מושלמים, זרע הפוניו קל לגידול ולכן תורם לצמצום הרעב בעולם עי טיפוח גידולו באיזורים אשר גידולים אחרים אינם זמינים ( החלק האלוהי🌞).
למרות שבשנים האחרונות עלתה המודעות לדגנים קדומים כמו קינואה, דוחן ואמרנט, איך שהוא הפוניו נעלם, הוסתר, הודח… אבל נראה לי שכל זה מתחיל להשתנות, והדגן הזעיר הזה ממערב אפריקה התחיל להתגלות,
ועכשיו ניתן למצוא אותו בבתי טבע, הוא כבר לוקח את המקום המגיע לו כסופר פוד מבוקש.
הפוניו הוא דגן מלא יש לו טעם אגוזי, הוא נטול גלוטן, נטול כולסטרול ועמוס ביתרונות תזונתיים. עשיר בסיבים, ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו וחלבון צמחי. הוא גם מספק ויטמיני B, אבץ, ברזל ומגנזיום. (ויטמיני B, כמו B6 ו-B12, מועילים לחילוף החומרים ומסייעים בהתחדשות התאים, תהליך טבעי המחליף תאים פגומים או חסרים.)
אבל מה שמייחד את פוניו מרוב הדגנים האחרים הוא שהוא מכיל כמויות משמעותיות של ציסטאין ומתיונין, שתי חומצות אמינו חשובות, אחת לצמיחת עור, שרירים ושיער, והשניה לסנתוז חלבונים. לכן נוכחותן של חומצות אמינו אלה חשובה מאוד במיוחד עבור טבעונים וצמחונים

בניגוד לאורז לבן שתורם לעליה חדה
ברמת הסוכר בדם, הפוניו הוא מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך, ולוקח לו יותר זמן להתעכל ולכן הוא עוזר בשמירה על רמות סוכר מאוזנות ותורם לתחושת שובע וכך עוזר לירידה במשקל .

מתכון לפוניו:
את הפוניו אפשר לבשל ממש כמו קינואה או אורז במים למשך כ-20/30 דקות.
-לכל כוס פוניו שתי כוסות מים, להגיע לרתיחה ואז להעביר לאש קטנה עד שכל המים נספגים. עם מעט שמן זית ומלח הוא מושלם כתוספת לצד כל תבשיל.

ואפשר גם להוסיף למים מעט שמן, ירקות קצוצים, עשבי תיבול והתבלינים לפי הטעם והרצון

נאמר לי שחסר כרגע פונוי. אפשר להחליף באמרנט אותו ניתן למצוא בוודאות בבתי טבע, ערכיו התזונתיים דומים וכן אופן ההכנה

“אמרנט” 

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️