פאי ליים, בזיל ונענע טבעוני

פאי ליים, בזיל ונענע טבעוני 🍋🍋🍋

 

קינוח קליל, טעים ומרענן לימיי הקיץ החמים🌞🌞
חומרים לתחתית:
220 גרם עוגיות פתי בר
100 גרם נטורינה או חמאת שקדים מומסת.
חומרים למלית:
400 מ”ל חלב שקדים או חלב אחר
1/2 כוס מיץ ליים (כ 5 ליימים) ניתן להחליף בלימון
גרידה מ-2-3 ליימים
1/3 כוס אבקת סוכר או אגבה
5 כפות קורנפלור
להגשה (המלצה):
קצפת קוקוס / קצפת צמחית
פרוסות דקות מאוד של ליים
גרידת ליים
כמה עליי בזיליקום או נענע (או נטי נטי גם וגם)
אופן הכנה:
אופן הכנת התחתית:
בקערת מעבד מזון שמים את העוגיות וטוחנים לתערובת פירורית דקה. מוסיפים את הנטורינה או חמאת השקדים וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת פירורית לחה. מעבירים אותה לתבנית ומהדקים היטב (בעזרת האצבעות או תחתית כוס) לתחתית התבנית ולדפנות. ומעבירים למקפיא לשלושים דקות.
אופן הכנת המלית:
שמים בסיר קטן את חלב השקדים , גרידת ליים חלק מהעלים (בזיל ונענע) ומיץ הליים, הסוכר והקורנפלור וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהקורנפלור נטמע ומתקבלת תערובת חלקה (ואין גושים). מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב קבוע, כדי שהקורנפלור לא ישקע ולא יידבק לתחתית הסיר, ומבשלים לאט באהבה וסבלנות עד שהמלית מתחילה להסמיך. זה הזמן לטעום ולאזן את החמיצות / המתיקות. (מוצאים את העלים)
לוקחים את התחתית מהמקפיא, יוצקים לתוכה את המלית החמה ומיישרים. אל תדאגו שהיא נראית קצת נוזלית – היא תתייצב בקירור.
מעבירים את הפאי למקרר לארבע שעות, או עד שהמלית יציבה לגמרי.
לפני הגשה מקשטים את הפאי בקצפת קוקוס או קצפת צמחית אחרת, פרוסות ליים, עלי בזיל, נענע וגרידת ליים.
לשמור במקרר🥫
על נפלאות הליים והערך התזונתי שלו:
הליים Citrus aurantifolia – ממשפחת פירות ההדר, מוצאו מדרום מזרח אסיה, (בעיקר הודו) הוא פרי עונתי אך בניגוד לבני משפחתו ההדרים עונתו מתחילה בסוף האביב. הליים משפר את טעם המזון וזאת ללא הוספת קלוריות לארוחה. טעמו המרענן מצמצם את השימוש במלח ו/או סוכר תורם לשיפור הטעם. מומלץ להוסיף אותו לסלטים, תבשילים וחליטות ( בתאילנד גילו את זה מזמן וממש קשה לדמיין מאכל תאילנדי ללא ליים ליצידו).
הליים מסייע במניעת סוכרת, משפר תפקוד מערכת העיכול, מונע עצירות ועוזר לפינוי רעלים מהגוף. הוא מכיל כמות גבוהה של אשלגן ובכך משפר את תפקוד מערכת העצבים ותפקוד הלב. בנוסף, הוא מכיל כמויות יפות של ויטמין C ופקטין וגם נחושת, ברזל וסידן.
קיימים מחקרים רבים המראים כי הליים מכיל כמות רבה של נוגדי חימצון ייחודיים ממשפחת הפלבנואידים. אחד מנוגדי חימצון ייחודיים אלו נקרא פלבונול גליקוזיד המחקרים הוכיחו את יכולתו לעכב חלוקת תאים סרטניים ולעודד אפופטוזיס (מוות) של תאים סרטניים.
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️