ממרח חומוס עם דלעת, טימין ושקדים

מה טבעוניים מורחים על הלחם ??
אחד מהמועדפים הוא אבוקדו ! אבל אם זו לא העונה ??
אז זהו עוד מתכון שנולד בחסות בצורת האבוקדו הקייצית.

אנחנו רגילים אמנם לאכול את החומוס שלנו הכי נקי,
אבל מטיולי בעולם גיליתי, שבתרבויות שונות דווקא אוהבים לגוון ולהעשיר אותו בירקות ועוד.
אז קבלו אותו, ממרח חומוס ודלעת!

מה צריך?

  • 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • עלים מ 5 גבעולי טימין
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים, לשמור את הנוזלים
  • 1/2 כוס שקדים טחונים (אפשר לטחון במעבד מזון)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ים
  • פלפל לבן
  • 2 כפות שמן קנולה

ההכנה:

  • אופים את הדלעת בתנור ב 180 מעלות עד שהיא רכה ושחומה, כחצי שעה.
  • בינתיים, מאדים את עלי הטימין ב 2 כפות שמן קנולה במכסה סגור למשך 2 דקות.
  • מעבירים למעבד מזון את החומוס, הדלעת והטימין, ומעבדים לממרח חלק.
  • מוסיפים מיץ לימון, שקדים טחונים, מלח ים ופלפל לבן לפי הטעם.
  • ממשיכים לעבד, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מהכמויות מעלה מתקבל קצת פחות מליטר ממרח,
נשמר יפה במקרר עד 3 ימים.

בתיאבון!