מלאי קופתא אורגינאלי

אתם באמת רוצים לפנק את עצמכם או מישהו אהוב תכינו לו מלאי קופתא.
אומנם דורש השקעה אבל החווייה…….

מצרכים להכנת הכדורים

  • 2 כוסות כרובית מגוררת או טחונה במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
  • 2 כוסות כרוב מגורר או טחון במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס כוסברה ירוקה קצוצה דק (אפשר במעבד מזון)
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (אופציונלי)
  • 1/4 כפית הינג/אספוטידה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה טחונה
  • 1 כפית גרם מסאלה

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת שנוח להכין ממנה כדורים
    (כאלה שלא מתפרקים כאשר מניחים אותם בתבנית),
  • בודקים שהתערובת טעימה ויש מספיק מלח.
  • מכינים בצד תבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן קנולה (או משטח סיליקון לאפייה ללא שמן)
  • ומחממים את תנור האפייה ל 230 מעלות עם טורבו.
  • יוצרים מהתערובת קציצות עגולות מעט גדולות מכדור פינג פונג, ומניחים על התבנית.
  • אופים 1/2 שעה עד 45 דק' עד שהקציצות מתחילות להשחים. מוציאים את התבנית
    מהתנור ומניחים להתקרר בצד.

מצרכים לרוטב של המלאי קופתא

  • 8 עגבניות בינוניות טחונות בבלנדר
  • 50 גר' קשיו טחון דק
  • 1 מיכל  שמנת מתוקה
  • 5 כפות שמן לטיגון
  • מלח
  • חצי חופן כוסברה ירוקה טרייה קצוצה
  • מים חמים (למקרה שצריך להוסיף)
  • 2 מקלות קינמון (8 ס"מ כ"א)
  • 3 כפיות זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי חילבה
  • 2 כפיות זרעי כוסברה
  • 5 עלי דפנה
  • 4 ס"מ ג'ינג'ר מקולף כתוש
  • 1/2 כפית מלח שחור
  • 1/2 כפית הינג/אספוטידה
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית גראם מסאלה

אופן הכנה:

  • מחממים שמן עם מקלות קינמון ומוסיפים  עלי דפנה, זרעי כמון, חילבה, וכוסברה.
  • כשהזרעים משנים את צבעם לחום כהה או כאשר הם מפצפצים מנמיכים את הלהבה
  • ומוסיפים ג'ינג'ר, מלח שחור, כורכום והינג ומטגנים לחצי דקה נוספת.
  • מוסיפים עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות, אם התבשיל יבש מוסיפים מים.
  • מוסיפים כוסברה טחונה ומכסים את הסיר, מבשלים כ 15 דק' על אש בינונית.
  •  כשהעגבניות רכות לגמרי מוסיפים קשיו טחון ומבשלים כ 10 דקות.
  • מוציאים מקלות קינמון ועלי דפנה מהרוטב וטוחנים היטב את הרוטב החם
    בבלנדר רגיל או ידני למשחה חלקה.
  • מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה עדינה, לבדוק שהרוטב סמיך במידה הרצויה
    (ניתן להוסיף מים או שמנת לדילול או קשיו טחון להסמכה, יש לזכור שרוטב חם נראה
    דליל יותר מרוטב בטמפ' הגשה)
  • כשהרוטב מוכן, מכבים את האש
  • מיד ומוסיפים גראם מסאלה, ממליחים וטועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  • מניחים את הכופתאות בתוך הרוטב החם בסמוך להגשה, ומקשטים בכוסברה קצוצה.

 

בתאבון