עוגיות טבעוניות מטובלות

 עוגיות טבעוניות מתובלות

אחד המאכלים ההודיים שאני הכי אוהב הוא בכלל משקה, צ'אי.
צ'אי מסאלה – כלומר עם תבלינים, הוא משקה מאד טעים, וכשנותנים לו את הכבוד הראוי, כלומר מטמיעים היטב את כל הטעמים בתה החם, התוצאה פשוט מדהימה ממכרת.בעוגיות האלה לקחתי את התבלינים האהובים עלי מהצ'אי מסאלה כדי לתת טעם ובעיקר ניחוח שונה לעוגיות.
בעצם, למה שלא יהיו לעוגיות טעמים חזקים, טעמים רעננים שמשאירים רושם בכל נגיסה?אם כבר עוגיות, אז שיהיו עוגיות מאד פריכות, טבעוניות כך שהן מתאימות לכל אחד ולכל מצב של אירוח.המרכיב הסודי והפחות מוכר כאן הוא הגלוקוזה, זהו סוכר בצורה של משחה שקופה, וניתן להשיג אותו בחנויות לאפייה. אפשר גם להשתמש בסירופ תירס במקום. הגלוקוזה תורם למרקם הפריך של העוגיות והוא בהחלט חיוני כאן. כמובן שאת התבלינים ניתן להחליף בכל תבלין שרוצים.בתאבון!
מצרכים:

140 (1 כוס) גר' שמן קוקוס

6 כפות חלב אורז או כל תחליף חלב אחר שיש

2 כפות גלוקוז או סירופ תירס

140 גר' (1 כוס) קמח כוסמין מלא

100 (1 כוס דחוסה) גר' קוקוס

100 (1 כוס דחוסה) גר' שיבולת שועל

140 גר' (1 כוס דחוסה) סוכר חום

1 כפית ציפורן טחונה

1 כפית הל טחון

1 כפית קינמון טחון

1 כפית א. אפייה

הכנה:

ממיסים את שמן הקוקוס עם הגלוקוז, מערבבים את כל היבשים בנפרד.

מערבבים את התערובת היבשה עם תערובת שמן הקוקוס, כשהעיסה אחידה, מוסיפים חלב אורז.

מחממים תנור ל 1700

יוצרים כדורים קטנים, מניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה ומשטחים מעט כל כדור כדי שבאפייה העוגיות תהינה שטוחות.

מכניסים לתנור ל10-15 דקות.

מוציאים ומניחים להתקרר לפני שמוציאים מהתבנית.

בתאבון!