פאלק פניר

פלאק פניר, הוא תבשיל הודי העשוי מתרד ומגבינת פניר, התבשיל נפוץ בכל הודו בואריאציות שונות.

מרכיבים:

  • כ 800 גר’ תרד טרי (רצוי מהסוג העדין) שטוף היטב
  • 4-5 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וכתוש (מספיק ל 2 כפות)
  • 6 עגבניות גדולות טחונות בבלנדר
  • 400 גר’ גבינת פניר חתוכה לקוביות
  • 1/2 צ’ילי ירוק חתוך (לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 4 כפות שמן קנולה/זית/גהי
  • כוס מים רותחים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 2 כפיות זרעי כמון
  • 1/2 כפית אספוטידה/הינג
  • 1/2 כפית מלח שחור
  • 3/4 כפית כורכום
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת צ’ילי אדום/פפריקה חריפה (או לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 1/2 כפית גראם מסאלה

אופן הכנה:

  • מרתיחים סיר גדול עם מים, מבשלים את התרד במים בישול קצר כ 2 דקות עד שמתרכך. מניחים בצד.
  • במחבת גדולה מוזגים 4 כפות שמן ומחממים, כשהשמן חם זורקים פנימה זרעי כמון, קולים כ 20 שניות. מוסיפים הינג, ג’ינג’ר, מלח שחור ופלפל ירוק ומטגנים כדקה, מוסיפים כורכום ומטגנים ל 30 שניות נוספות.
  • מוסיפים עגבניות ומבשלים כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים כוסברה טחונה, כמון טחון, אבקת צ’ילי ומבשלים כ 5 דקות עם מכסה, עד שהעגבניה מתרככת. אם התערובת יבשה ניתן להוסיף עד כוס מים רותחים.
  • מעבירים את כל התערובת יחד עם התרד המבושל לבלנדר וטוחנים היטב למחית חלקה לגמרי.
  • מחזירים למחבת את מה שטחנו ומבשלים כ 10 דקות.
  • כשמוכן, מוסיפים מלח ולאחר מכן גבינת פניר ומחממים ביחד, מוסיפים גראם מסאלה, מערבבים ומתקנים תיבול
  • מגישים עם אורז, וצ’פאתי.

בתאבון!